opširnije o autoru

Jeffery Deaver

Jeffery Deaver rodio se 1950. u predgrađu Chicaga, u obitelji oca propagandista i majke kućanice. Ima mlađu sestru, Julie Reece Deaver, koja piše romane za djecu.
Deaver je napisao prvu knjigu – sastavljenu od dva poglavlja – kad mu je bilo jedanaest godina i otad je nastavio pisati sve do danas. Nakon što je diplomirao novinarstvo na Sveučilištu Missouri, Deaver je radio kao novinar, a potom, kako bi stekao naobrazbu potrebnu da postane dopisnik The New York Timesa ili Wall Street Journala, upisao je studij prava na Sveučilištu Fordham.
Nakon diplome odlučio se baviti pravom i nekoliko je godina radio kao odvjetnik velike tvrtke u Wall Streetu. Tijekom dugih putovanja s posla i na posao počeo je pisati priče koje je inače najviše volio čitati: krimiće. Godine 1990. potpuno se posvetio pisanju.
Autor dvadeset romana, Deaver je bio četiri puta nominiran za nagrade Edgar i Anthony, a tri je puta dobio nagradu Ellery Queen Reader's Award for Best Short Story of the Year. Preveden je na 25 jezika, a njegovi romani bili su na brojnim listama najprodavanijih knjiga diljem svijeta, uključujući i liste dnevnika New York Times, London Times i Los Angeles Times. Njegov roman Sakupljač kostiju ekraniziran je, a oskarovac Denzel Washington u tom filmu glumi njegova junaka Lincolna Rhymea.

ostale knjige ovog autora

NAZIV KNJIGE
AUTOR
STRANICE
CIJENA
MANHATTAN JE MOJ
248
100,00 kn
Istarski rječnik